Processament de la fracció líquida

Stripping-adsorció d’amoníac

Stripping-adsorció d’amoníac

Objectiu

Eliminació de l'amoni mitjançant la seva volatilitzación d'una fase líquida per aire, vapor o buit, seguit de la recuperació de l'amoni en una solució àcida (H2SO4, HNO3) o per condensació.

Entrades

Fem líquid de porc i bestiar, purí de porc i bestiar, productes d'altres processos

Eficiència

Reducción fins al 95% d'amoni present en el material;
Es pot recuperar l'amoni de forma gairebé completa mitjançant la seva adsorció en solucions amb un lleuger excés estequiomètric d'àcid

Febleses

Possible necesitat de tractament dels condensats depenent del pre-tractament previ aplicat;

Productes

Solució líquida d'amoni, o sals d'amoni (fertilitzant)

Altres sortides

-

Consums

Energia: Mitja
Aigua: No aplica
Reactius: Mitja

Inversió econòmica

€0.4 -0.5 Milions (planta industrial a Cataluña que tracta 10 m3/h de purí de porc digerit;
Planta d'Eslovènia (Ihan): €0.25 Milions (15 m3/h). Ingressos quantificables: €0.35/kg de nitrogen recuperat en una solució de (NH4)2SO4 amb un 10% de N.

Operació

Cost de reactius: €0.66/m3 de NaOH; €0.21/m3 H2SO4; €2.5-4.5/kg de nitrogen despojado. S'ha de considerar un rang semblant per al procés d'adsorció

Observacions

Sovint, es requereix una separació sòlid-líquid como pre-tractament per a reduir el contingut de matèria seca i evitar embussos;
L'aplicació de digestió anaeròbia com a pre-tractament incrementa l'eficiència del stripping, redueix la producció de contaminants i proporciona enèrgia i calor per al propi procés;

Combinació amb altres tecnologies

1. Digestió anaeròbia -> Tecnologies de separació -> acidificació -> stripping-absorció d'amoni -> assecat tèrmic;
2. Tecnologies de separació -> Acidificació -> Stripping-absorció d'amoni -> assecat tèrmic;
Descarrega la fitxa aquí
TRL - 9
Status Consolidada
Complexitat Alta

Informació elaborada per

Centre tecnològic BETA
Biohubcat
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.