Planta pilot per valorització de subproductes de fruita, vinya i olivera
biomassa
extracció
transformacions quimioenzimàtiques
Descripció
Estudis de valorització de fruita de destria, pinyols de fruita, sansa i pomassa, avaluant processos en cascada, per donar valor afegit a aquests materials en l'obtenció de bioplàstics, fibres tèxtils, olis exfoliants, antioxidants, antimicrobians, antihipertensius, antiinflamatoris i conservants naturals. Escalat fins a 50 L de processos sostenibles d’extracció i/o transformacions fisico-química-enzimàtiques (hidròlisi, condensació, substitució, cristal·lització, destil·lació...)
Entitat prestadora
Centre DBA-UdL
Tipologia d’entitat prestadora
Universitat
Matèria primera principal EBC
Subproductes agroindustrials vegetals
Finalitat (EBC2030)
Valorització de subproductes i coproductes de la cadena alimentària
Cadena de valor específica EBC2030
Usos industrials no alimentaris: bioplàstics, cosmètica, teixits, biomaterials
Maduresa inicial del projecte
De laboratori a pilot (TRL 4-6)
Línia d’actuació Biohubcat
BIOHUB CAT RDi nodes