Planta pilot per valorització de subproductes de fruita, vinya i olivera

biomassa
extracció
transformacions quimioenzimàtiques
Planta pilot per valorització de subproductes de fruita, vinya i olivera

Descripció

Estudis de valorització de fruita de destria, pinyols de fruita, sansa i pomassa, avaluant processos en cascada, per donar valor afegit a aquests materials en l'obtenció de bioplàstics, fibres tèxtils, olis exfoliants, antioxidants, antimicrobians, antihipertensius, antiinflamatoris i conservants naturals. Escalat fins a 50 L de processos sostenibles d’extracció i/o transformacions fisico-química-enzimàtiques (hidròlisi, condensació, substitució, cristal·lització, destil·lació...)

Entitat prestadora

Centre DBA-UdL

Tipologia d’entitat prestadora

Universitat

Matèria primera principal EBC

Subproductes agroindustrials vegetals

Finalitat (EBC2030)

Valorització de subproductes i coproductes de la cadena alimentària

Cadena de valor específica EBC2030

Usos industrials no alimentaris: bioplàstics, cosmètica, teixits, biomaterials

Maduresa inicial del projecte

De laboratori a pilot (TRL 4-6)

Línia d’actuació Biohubcat

BIOHUB CAT RDi nodes

Més informació

http://www.dba.udl.cat/

Persona de contacte

Mercè Balcells
merce.balcells@udl.cat